Vepřové v mléce

Křehké a tak voňavé!

1 listopadu, 2016

Tohle křehké masíčko vás dostane. Použila jsem jen dvě koření. Bobkový list mám na zahradě čerstvý, společně se skořicí rozehrál v troubě dokonalou voňavou symfonii. Omáčka zůstala řídká, nezahušťovala jsem ji a nechala tak. Byla naprosto úžasná!

VEPŘOVÉ V MLÉCE

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba vaření + pečení : cca. 2 hod.

 

dsc03227-large

 

Pro 4 osoby bude potřeba:

 

cca. 750 g vepřové plece

sůl

čerstvě mletý pepř

2 stroužky česneku – prolisované

2 lžíce másla

2 lžíce olivového oleje + 1 na potření masa

1 celá skořice

3 bobkové listy

500 ml mléka (nejlépe plnotučného)

 

 

dsc03177-large

 

Postup:

 

  1. Maso omyjte, osušte a vmasírujte do něj rukama olej, sůl, pepř i česnek. Troubu si rozpalte na 180´C.

    dsc03175-large

  2. V hrnci či pekáčku, který můžete použít na plotně i v troubě, si rozehřejte máslo společně s olejem a opečte v nich zprudka maso. Hned, jak se zatáhne, vložte do nádoby skořici a bobkový list a nalijte k nim mléko.

    befunky-collage-large

  3. Pak dejte pečicí nádobu do trouby a pečte maso pod pokličkou minimálně hodinu a půl. Kontrolujte ho, jestli nepotřebuje podlít mlékem. Já jsem použila litinový hrnec a nemusela podlévat vůbec.
  4. Maso podávejte nejlépe s bramborovou kaší. Tu moji najdete zde: Bramborová kaše

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky