Mini caprese

Zmenšený italský předkrm...

Listopad 3, 2016

Vím, že receptem na Caprese vám nepřinesu nic nového. Jde mi tentokrát spíš o nápad, jak jíst tento úžasný italský předkrm bez příboru. Proměnila jsem ho v jednohubky. Každá návštěva je vždy nadšená, když postavím doprostřed stolu dlouhou porcelánovou „lodičku“ s touto dobrotou. Je to skvělé k italskému menu, ale klidně i ke grilování. Mám pocit, že v této mini verzi se v puse lépe propojí chutě.

 

MINI CAPRESE

 

Doba přípravy:  10 – 15 min. (podle množství)

dsc03253-large

 

Připravte si:

 

co nejlepší koktejlová rajčátka

mozzarellové třešinky (kuličky) – např. Zottarella, Galbani

lístky bazalky

co nejkvalitnější panenský olivový olej

krémový ocet balsamico

 

párátka

 

fresh basil plant

Postup:

 

  1. Rajčátka omyjte a rozkrájejte napůl tak, aby zelená část po stopce byla vespod. Dejte si pozor, abyste půlky rajčátek měli při sobě, aby se vám pak nesmíchaly. Přece jen nemají všechny plody stejný tvar.
  2. Kuličky mozzarelly vyjměte z nálevu a nechejte okapat. Na každý spodek rajčátka položte mozzarellku, tu přikryjte lístkem bazalky, přiklopte horní půlkou rajčátka a spojte opatrně párátkem. Já ho napichuji zespod tou zelenou částí po stopce.
  3. Hotové špízky pokládejte vedle sebe na servírovací talíř nebo misku. Těsně před podáváním polijte vše olivovým olejem a pocákejte balsamicem.


Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky