Králičí stehna na kořenové zelenině s tymiánem

Výborná, zdravá a rychlá večeře...

Listopad 15, 2016

Králičí maso patří k těm nejzdravějším. Když ho upečete tak, aby zůstalo šťavnaté, bude vám i moc chutnat. Jsou stovky možností, jak králíka upravit. Já vám teď předkládám velice jednoduchý recept. Tymián se s králíkem má opravdu rád, kořenová zelenina stejně tak. Slanina dodává masu šťavnatost. 

KRÁLIČÍ STEHNA NA KOŘENOVÉ ZELENINĚ S TYMIÁNEM

 

Doba přípravy: 20 min.

Doba pečení: 60 min.

dsc03442-large

 

Pro 4 osoby jsou potřeba:

 

4 králičí stehna

sůl

4 lžíce olivového oleje

4 mrkve pokrájené na kolečka

2 petržele pokrájené na kolečka

2 cibule pokrájené na klínky

2 hrsti čerstvého tymiánu

12 plátků slaniny

vývar na podlití

 

Postup:

 

  1. Rozpalte troubu na 180´C. Králičí stehna omyjte a osušte. Osolte je a vložte do pekáče. Nalijte k nim olivový olej.
  2. Do pekáče přihoďte cibuli, mrkev a petržel a na stehna i kolem nich přisypejte celé snítky tymiánu.
    dsc03420-large
  3. Na stehna pak položte plátky slaniny a vložte pekáč s víkem do trouby.
  4. Asi po 10 minutách přilijte vývar a pečte ještě 50 minut, dokud stehna nebudou měkká. Průběžně kontrolujte, zda nepotřebují podlít.
  5. Podávejte králíka třeba s dušeným celerem na víně a sušených švestkách jako já. Recept najdete zde: Celer na bílém víně se sušenými švestkami a tymiánem

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky