Zeleninová polévka s červenou čočkou

Teplá vitamínová bomba...

Leden 12, 2017

Není nad výživnou a zdravou polévku plnou vitamínů a vlákniny. Za pár chvil si ji snadno uvaříte. Zeleninu můžete hravě obměňovat, fantazii se meze nekladou. Červená čočka vašemu tělu udělá velkou službu. Obsahuje selen, zinek a vitamin B6. Má velký podíl vlákniny a nízký glykemický index, takže pomáhá udržovat vyrovnanou hladinu cukru v krvi. Čočka navíc polévku skvěle zahustí.

♥  Sáhněte opět po domácím vývaru – třeba do mrazničky jako já.  Drůbeží vývar

 

 

ZELENINOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 25 min.

 

 

Pro 6 osob si připravte:

 

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

1 cibuli nasekanou nadrobno

1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem

1 menší pórek nakrájený na kolečka

1 mrkev nakrájenou na kolečka

1 bramboru pokrájenou na kostky

hrst mraženého hrášku

1 l domácího vývaru

2 menší hrsti červené čočky

sůl na dochucení

 

 

Postup:

  1. Na másle a olivovém oleji nechte zesklovatět cibuli a pak k ní přihoďte česnek. Opečte je spolu chvíli.
  2. Na základ vhoďte všechnu zeleninu, opékejte asi 2 minuty a poté zalijte vývarem.


  3. Po 10 minutách vsypte do polévky červenou čočku. Dovařte polévku ještě 10 minut, to už bude měkká zelenina. Polévku můžete buď rozmixovat tyčovým mixérem, nebo nechat zeleninu v ní na kousky.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky