Nepečený dort s jahodami

Do dětství, které voní jahodami, se vracím moc ráda...

Únor 12, 2017

Opět návrat do mého dětství. Kdykoliv nám maminka udělala tenhle dort, dlouho nevydržel. Samozřejmě nejlepší je z čerstvých jahod v sezóně. Touhle dobrotou se zavděčíte snad každému dítěti.

 

♥  Při skládání pater piškoty vždy jemně přimáčkněte. Spojí se lépe se smetanou.

 

NEPEČENÝ DORT S JAHODAMI

Doba přípravy: 30 min.

Na velkou dortovou formu si připravte:

 

360 g kulatých piškotů

4 zakysané smetany

1 smetanu ke šlehání

3 vanilkové cukry

1 kg jahod

 

 

 

Postup:

  1. Nachystejte si rozevírací dortovou formu. Jahody očistěte a nakrájejte na silnější plátky.
  2. Vyšlehejte šlehačku. Ve velké míse smíchejte zakysané smetany s vanilkovými cukry a pak k nim přimíchejte šlehačku.
  3. Na dno formy naskládejte první vrstvu piškotů plochou stranou dolů. Na ně naskládejte jahody. Zalijte je třetinou smetanové směsi.
  4. Další vrstvou budou opět piškoty, které budete skládat i po obvodu formy – plochou stranou ven. Na piškoty přijdou zase jahody, které zalijete druhou třetinou smetany.
  5. Čeká vás poslední piškotové patro – zase skládejte piškoty i po obvodu. Na piškoty přijde zbytek jahod, které zalijete zbylou smetanovou směsí.
  6. Dort přikryjte fólií a vložte do chladničky, kde by měl čekat minimálně přes noc. Čím víc se proleží, tím lépe se spojí všechna patra a při krájení a servírování bude dort držet hezky pohromadě.

 

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky