Voňavé masové kuličky

Oblíbené nejen ve Švédsku...

11 března, 2017

Bylo to jedno z mých prvních jídel v době, kdy jsem začala vařit. Recept vyšel v druhém čísle časopisu Apetit, který tenkrát odstartoval mou vášeň. Tuhle jednoduchou dobrotu vařím dodnes, je to takové jídlo hlavně pro děti. Rozhodně bude ale chutnat i vám!

 

VOŇAVÉ MASOVÉ KULIČKY

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 30 min.

 

Pro 4 strávníky budete potřebovat:

 

NA KULIČKY:

 

2 lžíce oleje

300 g mletého masa (buď vepřové s hovězím, nebo jen hovězí)

1 vejce

sůl

pepř

 

NA OMÁČKU:

 

300 ml drůbežího vývaru

1 lžíci medu

2 lžíci kremžské hořčice

3 lžíce zakysané smetany

4 jarní cibulky nakrájené na kolečka

sůl a pepř k případnému dochucení (já nepřidávám)

 

špagety

 

 

Postup:

  1. Mleté maso osolte a opepřete a smíchejte s vajíčkem. Vytvarujte kuličky.
  2. Rozehřejte si na pánvi olej a opékejte na něm zvolna kuličky. Průběžně je otáčejte.
  3. Ve vývaru rozmíchejte med a hořčici a 5 minut před dokončením opékání je přilijte do pánve a poduste společně s masovými kuličkami. Mezitím si uvařte špagety tak, aby byly ´al dente´.
  4. Úplně ke konci přidejte do pánve smetanu a jarní cibulky, krátce prohřejte.
  5. Na talíř naservírujte špagety a na ně položte kuličky. Polijte omáčkou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky