Krůtí ragú se slaninou a žampióny

Rychle, chutně a jednoduše...

Březen 17, 2017

Mám pro vás zase rychlý a nenáročný pokrm, který může být obědem i večeří. Krůtí maso je velice zdravé. V poslední době jsem si oblíbila vykoštěné stehno, které prodává místní řezník. Maso z této části krůty je šťavnatější a křehčí než prso. Dušené je vynikající.

 

KRŮTÍ RAGÚ SE SLANINOU A ŽAMPIÓNY

 

Doba přípravy: 15 min.

Doba vaření: 30 min.

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

2 lžíce másla

1 velkou cibuli pokrájenou nadrobno

100 g anglické slaniny

500 g masa z krůtích stehen (případně prsou) nakrájených na kostky či proužky

4 velké žampióny pokrájené na kousky

200 ml drůbežího vývaru

sůl

čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Na rozehřátém másle nechte zesklovatět cibuli. Pak k ní přihoďte slaninu a krátce ji orestujte.
  2. Vložte na základ maso a opečte ho ze všech stran, dokud se nezatáhne.
  3. Teď jsou na řadě žampióny. Orestujte je společně s masem a poté podlijte vývarem. Osolte (pozor, slanina už část práce udělala za vás), opepřete a na mírném plameni zvolna duste asi 25 min. do změknutí.
  4. Hotové ragú podávejte s vařenými bramborami nebo s rýží. Určitě budou dobrou přílohou i opečené brambory nebo hranolky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky