Tvarohové taštičky s náplní

Pojmenujte je jak chcete, náramně si pochutnáte...

21 května, 2017

Tenhle jednoduchý recept jsem získala od partnerky tatínka mého muže, paní Marušky. Znala ho pod názvem „šklebíci“. To se náramně líbilo dětem. Já jsem taštičky pojmenovala klasičtěji, to kvůli snadnějšímu odhalení ingrediencí a vyhledávání na internetu. Každopádně jsou skvělé, z pár surovin máte plný tác křehkých taštiček (nebo šátečků), které budou každému chutnat. Náplň nechám na vás. Já jsem včera použila domácí rybízový a meruňkový džem. Příště to bude tvaroh a povidla s mákem.

Doporučuji tvořítka např. od Tescomy, ale pokud je nemáte, vůbec nic se nestane. Tvořte taštičky hrnečkem a rukama, případně krájejte těsto na čtverečky a z nich pak vzniknou po přehnutí šátečky. Na chuti a kráse se nic nezmění.

 

 

TVAROHOVÉ TAŠTIČKY S NÁPLNÍ

 

Doba přípravy: 10 min.  + 30 min. na chlazení těsta + 30 min.plnění

Doba pečení: 1 plech 15 min.

 

 

Na 2 plechy si nachystejte:

 

250 g tvarohu (ne vaničkového)

250 g másla

250 g hladké mouky

½ lžičky soli

1 rozšlehané vejce na potření

náplně dle chuti: džem, tvaroh, povidla, mák…

 

hladkou mouku na podsypání

moučkový cukr na obalování

 

 

 

Postup:

  1. Vyšlehejte tvaroh s máslem. Přisypejte sůl a mouku a zpracujte hladké a pružné těsto. Nejlepší práci za vás udělá robot. Bude velice jemné a pružné, připomínalo mi nelepivou modelínu.
  2. Hotové těsto zabalte do fólie a uložte alespoň na půl hodiny do chladničky.
  3. Vál posypte moukou a rozválejte těsto. Pokud máte formičku, vykrajujte s její pomocí kolečka, pokud ne, stejnou službu vám udělá širší hrnek. Doprostřed kolečka umístěte náplň a opět buď pomocí formičky nebo rukama vytvořte přehnutím těsta taštičku. Pevně stiskněte okraje k sobě.
  4. Během vykrajování a plnění si rozehřejte troubu na 200´C, horkovzdušnou na 180´C.
  5. Přehnuté okraje taštiček potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby a pečte cca. 15 minut, dokud nebudou taštičky dozlatova.

  6. Nechejte je pak chvíli chladnout, ale ještě teplé je obalujte v moučkovém cukru.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky