Křehká kuřecí stehýnka

Lehce pikantní jemnost..

Červen 15, 2017

Mám pocit, že když máte dobré maso a čerstvé bylinky, vždycky se dá vymyslet nějaký skvělý recept. Mně se to podařilo včera. Koupila jsem vykoštěná kuřecí stehýnka a spojila je s rozmarýnem. Neskkutečná dobrota!

 

 

KŘEHKÁ KUŘECÍ STEHÝNKA

 

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření + pečení: 90 min.

 

 

 

Na 4 porce budete potřebovat:

 

2 lžíce olivového oleje

4 vykoštěná kuřecí stehna

4 lžičky jemné hořčice

4 velké stroužky česneku  – oloupané

150 ml bílého vína

4 snítky čerstvého rozmarýnu

sůl

pepř

 

 

Postup:

  1. Troubu rozehřejte na 200´C. Maso omyjte, nemusíte ho čistit od blan, vypečou se, a naopak masu dodají šťavnatost. Osolte a opepřete ho, potřete vždy jednu stranu hořčicí.
  2. V pekáči nebo hrnci, který můžete použít jak na plotně tak v troubě, rozehřejte olej a opečte na něm maso z obou stran.
  3. Když se maso zatáhne a zbělá, přihoďte česnek, rozmarýn a podlijte bílým vínem.
  4. Vložte pekáč do trouby a pečte necelou 1 a půl hodinu. Podle potřeby podlévejte vroucí vodou. Zachovejte šťávu.
  5. Hotové maso podávejte s rýží nebo opečenými bramborami.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

2 komentáře: “Křehká kuřecí stehýnka”

  1. Jířa Gregorová napsal:

    Myslíš, že by šly použít jiné bylinky? Rozmarýn moc nemusím…

Napsat komentář

Další příspěvky