Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Letní sen...

Červen 25, 2017

Je nějaké jídlo tak typické pro léto jako zrovna jahodové knedlíky? Když jsem je dnes připravovala, přála jsem si, aby byly tak dobré, že na ně moje děti budou celý život vzpomínat. Tvarohové těsto je jednoduché na přípravu a moc dobré na chuť.  Pro dnešek byla celá rodina naprosto unešená a všichni tři se předháněli v pochvalných výkřicích.

 

 

JAHODOVÉ KNEDLÍKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

 

Doba přípravy: 30 min.

Doba vaření: 5 min.

 

 

Na cca. 16 knedlíků budete potřebovat:

 

250 g polohrubé mouky

250 g tučného tvarohu (ne vaničkového)

1 lžičku kypřícího prášku

špetku soli

16 velkých pevných jahod – omytých a zbavených stopek

 

tvaroh k podávání (buď nastrouhaný tvrdý, nebo měkký)
rozpuštěné máslo
moučkový cukr

 

Postup:

  1. Z mouky, tvarohu, kypřícího prášku a soli vypracujte hladké těsto. Já to nechávám na robotovi.
  2. Na válu posypaném moukou vyválejte z těsta placku. Průběžně odkrajujte čtverečky, které ještě rozválíte dotenka.
  3. Do každého čtverečku zabalte jahodu tak, aby nevykukoval ani kousíček. Při vaření by se do knedlíku dostala voda a popraskal by.
  4. Ve velkém kastrolu přiveďte k varu vodu a do ní pak opatrně vložte knedlíky. Asi za 5 minut budou hotové. Vyplavou na povrch.
  5. Každý má svůj způsob, čím si na talíři knedlíky vylepšit. Já zbožňuji smíchat si měkký tvaroh, rozpuštěné máslo a moučkový cukr. A rozhodně s nimi nešetřím. Někdo dává přednost tvrdému tvarohu, který nastrouhá, někdo knedlíky polévá smetanou. Fantazii se meze nekladou!

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Další příspěvky