Krůtí maso pečené na dýni

Barevné stejně jako podzim...

19 září, 2017

Dýně jsou podzimní dary, které jsou neskutečně krásné a pestrobarevné stejně jako podzim sám. Mám je moc ráda nejen jako pokrm, ale také jako dekoraci. Několik dýňových receptů u mě již najdete, dnes přidávám úplně nový, který jsem stvořila včera. Jsem na něj opravdu pyšná, protože všechny chutě do sebe dokonale zapadají a ladí spolu jako krásná hudba. Tenhle recept je prostě skvělý, a ještě navíc můj!

 ♥  Pokud máte strach, že vám děti pečenou dýni nesní, udělejte to jako já. Přepasírujte ji přes sítko do šťávy a promíchejte. Ani o tom nebudou vědět. 

 

KRŮTÍ MASO PEČENÉ NA DÝNI  

 

Doba přípravy: 25 min.

Doba vaření + pečení: 2 hod.

 

 

Ingredience pro 4 strávníky:

 

1 vykostěné krůtí stehno

sůl

čerstvě mletý pepř

1 malá dýně hokkaido

2 lžíce másla

1 lžíce olivového oleje

1 velká cibule pokrájená na klínky

3 stroužky česneku překrojené napůl

1,5 cm zázvoru nakrájeného na plátky

hrst snítek tymiánu + několik na ozdobu

200 ml bílého vína

 

 

 

Postup:

  1. Krůtí maso omyjte a osušte. Nemusíte jej čistit od blanek, vypečou se a dají masu šťavnatost. Osolte a opepřete jej z obou stran.
  2. Rozpalte troubu na 200´C. Dýni neloupejte, rozpulte ji a nakrájejte na měsíčky. Z nich vydlabejte opatrně semínka.
  3. V kastrolu nebo pekáči, který může z plotny do trouby (já mám litinový hrnec), opečte na másle a olivovém oleji zprudka maso z obou stran, dokud se nezatáhne a nezbělá.
  4. Maso vyjměte a vhoďte do hrnce nebo pekáče cibuli společně s česnekem. Když začnou chytat barvu, přihoďte zázvor, tymián a dýni. Restujte asi 3 minuty.

  5. Nyní vraťte maso zpět, podlijte vínem, promíchejte, přilijte trochu vroucí vody a vložte pod pokličkou do trouby. Pečte necelé 2 hodiny, podle potřeby po troškách podlévejte.
  6. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo třeba rýže.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky